Květákový salát s kukuřicí
- Přidat foto
-
Reklama
Květák je skvělý v teplé i ve studené kuchyni. Důkladně omytý je výborný do salátů. Nálev na tento salát je nutné uvařit, proto počítejte s dobou na vychladnutí.
Reklama
Ingredience
Nálev
Postup přípravy
1.
Květák rozdělíme na co nejmenší kousky. Větší stopky rozkrájíme. Dáme do mísy a důkladně omyjeme. Přidáme kukuřici.
2.
Připravíme si nálev. V hrnci svaříme vodu s ostatními ingrediencemi. Necháme jen krátce přejít varem, probublat.
3.
Až je nálev vlažný přelejeme jím květák s kukuřicí. Dáme do lednice vychladit na alespoň jednu hodinu.
4.
Před podáváním vylejeme nálev a necháme ho jen malé množství v servírovacích miskách.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
237.21 kcal |
Protein |
4.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.90 g
12.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.83 g
2.24 g
|
Reklama
Reklama