Hovězí maso s mrkví a lahůdkovou cibulí
- Přidat foto
-
Reklama
Dušená mrkev a hovězí maso nebývá oblíbeným pokrmem. Zkuste trochu jinou úpravu a uvidíte, že zachutná vám i dětem. S bramborovou kaší mu nejde odolat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibuli na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíky.
2.
Rozehřejeme 2 lžíce sádla, nasypeme cibuli, přidáme hovězí maso, papriku, sůl, pepř, drcený kmín a promícháme. Krátce orestujeme, podlijeme do 2/3 masa vodou. Přidáme mrkev a dusíme.
3.
Dusíme asi 3 hodiny, průběžně přilíváme vodu, občas promícháme.
4.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme lžíci celozrnné mouky. Zpěníme a zalijeme vývarem. Zahuštěnou omáčku vmícháme zpět do masa a mrkve.
5.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod 20 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
361.59 kcal |
Protein |
22.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.35 g
6.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.23 g
8.81 g
|
Reklama
Reklama