Krém z červeného zelí
- Přidat foto
-
Reklama
Miluji červené zelí, ale ruku na srdce, když vařím pro dvě osoby, někdy i jen pro sebe, jak mám tu obrovskou hlávku zelí zpracovat? 😀 Takže jsem se poprvé odhodlala a vyzkoušela uvařit krém 🙂
Reklama
Ingredience
Na krutónky
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Nakrájíme si cibulku a brambory na kostičky a zelí na nudličky.
2.
Na oleji si osmažíme cibuli dokud nezesklovatí.
3.
Přidáme červené zelí a brambory, krátce orestujeme a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
4.
Vaříme doměkka asi 25 minut.
5.
Když se polévka vaří, nakrájíme nejlépe starší chleba na kostičky, posypeme lahůdkovým droždí a pokapeme olejem, dáme do trouby na 5 až 10 minut, aby se nám opekly křupavé krutónky.
6.
Když jsou brambory a zelí již měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
7.
Nakonec přidáme majoránku a kokosové mléko (přidávám jen tuhou část).
8.
Pak už jen servírujeme krém, posypeme krutónky a semínky i oříšky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
320.53 kcal |
Protein |
6.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.85 g
10.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.77 g
9.29 g
|
Reklama
Reklama