Ledový salát s ředkvičkami a rucolou
- Přidat foto
-
Reklama
Rucola má příjemně nahořklou chuť a v kombinaci s kyselou salátovou zálivkou je výborná. Je tak předurčena ke kombinaci s nejrůznějšími druhy zeleniny. S ledovým salátem a ředkvičkami si výborně rozumí.
Reklama
Ingredience
Nálev
Postup přípravy
1.
Uvaříme nálev, vodu s olejem, octem, solí a cukrem necháme jen krátce probublat a zchladnout.
2.
Ledový salát nakrájíme a necháme v míse se studenou vodou. Vodu dvakrát vyměníme, abychom salát propláchli. Rucolu omyjeme na cedníku a nekrájíme.
3.
Očistíme ředkvičky, rozkrájíme spolu s olivami na poloviny nebo čtvrtiny. Smícháme se salátem a rucolou. Vychlazeným nálevem přelijeme salát a dáme na chvíli do lednice.
4.
Před podáváním scedíme nálev a podáváme jen ochucený salát přelitý jednou lžící balzamikového octa.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 30 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
243.27 kcal |
Protein |
2.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.18 g
15.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.18 g
2.36 g
|
Reklama
Reklama