Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Bezmasá česká klasika může být velmi chutná. To v případě, kdy k omáčce nepřistoupíte zcela tradičním způsobem. Bešamelová omáčka dělá z běžných fazolových lusků dobrotu, která se hodí i ke svátečnímu nedělnímu obědu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Zmražené fazolové lusky dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka.
2.
Rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a necháme krátce zpěnit. Připravujeme na střední teplotě.
3.
Zpěněnou mouku zalejeme mlékem, množství volte podle požadované hustoty omáčky. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Promícháme.
4.
Fazole scedíme a přidáme do omáčky. Ochutíme octem.
5.
Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou jsou výborné s knedlíkem i brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
366.47 kcal |
Protein |
7.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.62 g
10.02 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.69 g
18.77 g
|
Reklama
Reklama