Vepřové kostky se zeleninou
Některé vepřové maso bývá suché a je nutné si pečlivě vybrat úpravu. Například pro vepřovou plec. Vepřová plec chutná výborně se zeleninovou směsí, koření jí propůjčí mírnou pikantnost.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a smícháme v míse se sójovou omáčkou a kořenící směsí čína. Necháme alespoň 20 minut v pokojové teplotě.
2.
Nakrájíme lahůdkovou cibuli i s natí, umyjeme a nakrájíme červenou papriku.
3.
Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso a důkladně promícháme. Zprudka a krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme červenou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme alespoň 1,5 hodiny.
4.
Podáváme s rýží, omáčku je možné zahustit hladkou moukou, ale není to nutné.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
312.14 kcal |
Protein |
28.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.39 g
3.77 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.76 g
6.43 g
|
Reklama
Reklama