Vepřové kostky se zeleninou

Některé vepřové maso bývá suché a je nutné si pečlivě vybrat úpravu. Například pro vepřovou plec. Vepřová plec chutná výborně se zeleninovou směsí, koření jí propůjčí mírnou pikantnost.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a smícháme v míse se sójovou omáčkou a kořenící směsí čína. Necháme alespoň 20 minut v pokojové teplotě.
2.
Nakrájíme lahůdkovou cibuli i s natí, umyjeme a nakrájíme červenou papriku.
3.
Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso a důkladně promícháme. Zprudka a krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme červenou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme alespoň 1,5 hodiny.
4.
Podáváme s rýží, omáčku je možné zahustit hladkou moukou, ale není to nutné.

Od: Ráďa 78, 18.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 2 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
312.14 kcal
Protein
28.73 g
Sacharidy
z toho cukr
5.39 g
3.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.76 g
6.43 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama