Domácí lučina s jarní cibulkou

Nadýchaná a jemná lučina s příjemně kyselou chutí. Kdo by si jí nechtěl dopřát více než jen malý obdélník? Při domácí přípravě získáte 250 g dobroty, kterou můžete upravit do různých pomazánek. Výborně se hodí lahůdková cibulka.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Selský jogurt vyklopíme do větší misky a přidáme smetanu. Důkladně promícháme se solí a pepřem.
2.
Podáme si cedník, do něj dáme čistou utěrku a pod ně misku, do které bude stékat přebytečná tekutina. Smíchaný jogurt vylijeme do utěrky a vše dáme do lednice přes noc, lépe na 24 hodin.
3.
Druhý den si z utěrky vytáhneme hotovou lučinu, tekutinu vylijeme. Nakrájíme lahůdkovou cibulku na velmi drobné kousky a smícháme s domácí lučinou.
4.
Mažeme na pečivo a podáváme.

Od: Iva V, 18.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
286.92 kcal
Protein
12.06 g
Sacharidy
z toho cukr
11.00 g
10.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.54 g
13.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama