Domácí lučina s jarní cibulkou
- Přidat foto
-
Reklama
Nadýchaná a jemná lučina s příjemně kyselou chutí. Kdo by si jí nechtěl dopřát více než jen malý obdélník? Při domácí přípravě získáte 250 g dobroty, kterou můžete upravit do různých pomazánek. Výborně se hodí lahůdková cibulka.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Selský jogurt vyklopíme do větší misky a přidáme smetanu. Důkladně promícháme se solí a pepřem.
2.
Podáme si cedník, do něj dáme čistou utěrku a pod ně misku, do které bude stékat přebytečná tekutina. Smíchaný jogurt vylijeme do utěrky a vše dáme do lednice přes noc, lépe na 24 hodin.
3.
Druhý den si z utěrky vytáhneme hotovou lučinu, tekutinu vylijeme. Nakrájíme lahůdkovou cibulku na velmi drobné kousky a smícháme s domácí lučinou.
4.
Mažeme na pečivo a podáváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
286.92 kcal |
Protein |
12.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.00 g
10.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.54 g
13.26 g
|
Reklama
Reklama