Zeleninová rýže
- Přidat foto
-
Reklama
Brambory, rýže, knedlík, těstoviny. Také se vám zdá, že máme stále stejné přílohy? Zkuste je obměnit. U zeleninové rýže strávíte jen 2 minuty času navíc a výsledek bude stát za to. Ochutnejte výbornou přílohu k pečeným masům.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nakrájíme lahůdkovou cibuli. Mraženou kukuřici a žampiony zalejeme teplou vodou a necháme chvíli rozmrazit. Slijeme vodu a necháme si připravenou pouze rozmrazenou směs. (Kdo spěchá, sype na olej kukuřici a žampióny přímo z mrazničky, dopadne to dobře).
2.
Rozehřejeme olej v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme kukuřici, žampiony a rýži a vše promícháme s olejem. Přisypeme vegetu a znovu promícháme. Pracujeme rychle, směs se nesmí připalovat.
3.
Zalejeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme vařit stejně, jako běžnou rýži. Tedy 15 – 20 minut mírného varu a na 10 až 15 minut do peřiny.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
318.15 kcal |
Protein |
5.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
48.91 g
2.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.94 g
1.58 g
|
Reklama
Reklama