Pórková polévka z celozrnné mouky

Polévka ze svěží jarní zeleniny chutná výborně a díky muškátovému oříšku nádherně voní. Pórek už je k dostání po celý rok, není důvod, proč si tuto polévku nedopřát častěji.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme ve větším hrnci olej a nasypeme celozrnnou mouku. Rychle promícháme, necháme zpěnit a zalejeme vodou.
2.
Do základu na polévku dáme zeleninový bujón, nakrájený pórek a nakrájené brambory. Vaříme pod pokličkou alespoň 20 minut.
3.
Nakonec dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a solí. Podáváme s chlebovými krutony.

Od: Iva V, 20.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
202.82 kcal
Protein
3.95 g
Sacharidy
z toho cukr
25.71 g
2.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.31 g
1.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama