Rychlé brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Také občas sáhnete po těstovinách, i když se k jídlu více hodí brambory, jen proto, že se vám nechce čekat až se uvaří? Zkuste si vzít osvědčeného pomocníka. Tlakový hrnec. Brambory budou za pár minut a s výtečnou chutí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější kolečka. Asi 0,5 cm.
2.
Obě cibule nakrájíme na proužky.
3.
V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibule a necháme zpěnit. Restujeme na nižší teplotu. Přisypeme koření a promícháme.
4.
Do ochucené směsi přidáme nakrájená kolečka brambor a dobře zamícháme. Zalejeme vodou, na dně tlakového hrnce by mělo být maximálně 2 cm vody.
5.
Uzavřeme tlakový hrnec a zapneme na vyšší teplotu. Až začne odcházet pára, snížíme teplotu a vaříme 8 minut. Vypneme.
6.
Necháme na hořáku mírně vychladnout, alespoň 5 nebo 10 minut abychom se neopařili. Jakmile pojistka povolí můžeme brambory servírovat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
452.47 kcal |
Protein |
7.60 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.69 g
4.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.57 g
12.99 g
|
Reklama
Reklama