Hlávkový salát s rucolou a vaječnými proužky
- Přidat foto
-
Reklama
Saláty jsou svěží, výtečné, zdravé. Někdy máme ale problém s tím, že nás nezasytí dostatečně. Pak saháme po bílém pečivu. K salátu si ale můžete místo pečiva připravit výborné a teplé vaječné proužky. Zajímavá večeře je na světě.
Reklama
Ingredience
Na proužky
Dresing
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme v míse dresing. Vidličkou důkladně promícháme suroviny a necháme v lednici.
2.
Cibuli nakrájíme na proužky.
3.
Do hrnku si rozklepneme vejce, přidáme koření a rozšleháme. Rozehřejeme na pánvi sádlo, přidáme cibuli a chvíli restujeme. Zalejeme ochucenou směsí vajec a ztlumíme teplotu.
4.
Hlávkový salát rozebereme na listy a důkladně propereme. Překrájíme na větší kusy. Rucolu propereme a překrojíme. Ředkvičky umyjeme a překrájíme.
5.
Hotová vejce, usmažená z obou stran, vytáhneme z pánve a nakrájíme na proužky.
6.
Zeleninu v míse rychle smícháme s dresingem. Mícháme opatrně, jen pár pohyby, hlávkový salát je křehký. Servírujeme bez dresingu, společně s teplými vaječnými proužky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 43 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
683.43 kcal |
Protein |
15.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.21 g
9.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
61.05 g
14.91 g
|
Reklama
Reklama