Hlávkový salát s rucolou a vaječnými proužky

Saláty jsou svěží, výtečné, zdravé. Někdy máme ale problém s tím, že nás nezasytí dostatečně. Pak saháme po bílém pečivu. K salátu si ale můžete místo pečiva připravit výborné a teplé vaječné proužky. Zajímavá večeře je na světě.

Reklama

Ingredience

Na proužky

Dresing

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme v míse dresing. Vidličkou důkladně promícháme suroviny a necháme v lednici.
2.
Cibuli nakrájíme na proužky.
3.
Do hrnku si rozklepneme vejce, přidáme koření a rozšleháme. Rozehřejeme na pánvi sádlo, přidáme cibuli a chvíli restujeme. Zalejeme ochucenou směsí vajec a ztlumíme teplotu.
4.
Hlávkový salát rozebereme na listy a důkladně propereme. Překrájíme na větší kusy. Rucolu propereme a překrojíme. Ředkvičky umyjeme a překrájíme.
5.
Hotová vejce, usmažená z obou stran, vytáhneme z pánve a nakrájíme na proužky.
6.
Zeleninu v míse rychle smícháme s dresingem. Mícháme opatrně, jen pár pohyby, hlávkový salát je křehký. Servírujeme bez dresingu, společně s teplými vaječnými proužky.

Od: Iva V, 23.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
683.43 kcal
Protein
15.94 g
Sacharidy
z toho cukr
15.21 g
9.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
61.05 g
14.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama