Zelný salát s kukuřicí
Krásně chrupavý a dokonale sladkokyselý salát, který se hodí jako večeře nebo místo přílohy k jakémukoliv masu. Nepodceňte délku přípravy, ať máte salát hezky šťavnatý.
Reklama
Postup přípravy
1.
Bílé hlávkové zelí nakrájíme na tenké pásky a na cedníku propereme. Mrkve oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí dáme do větší mísy.
2.
Přidáme sůl, olej, ocet a cukr. Rukou směs promícháme a začneme mačkat a míchat. Promačkáváme asi 15 až 25 min, zelí pustí hodně šťávy.
3.
Nakonec vařečkou vmícháme sterilovanou kukuřici a dáme salát vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: | 25 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
241.26 kcal |
Protein |
4.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.88 g
15.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.43 g
2.05 g
|
Reklama
Reklama