Zelný salát s kukuřicí

Krásně chrupavý a dokonale sladkokyselý salát, který se hodí jako večeře nebo místo přílohy k jakémukoliv masu. Nepodceňte délku přípravy, ať máte salát hezky šťavnatý.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bílé hlávkové zelí nakrájíme na tenké pásky a na cedníku propereme. Mrkve oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí dáme do větší mísy.
2.
Přidáme sůl, olej, ocet a cukr. Rukou směs promícháme a začneme mačkat a míchat. Promačkáváme asi 15 až 25 min, zelí pustí hodně šťávy.
3.
Nakonec vařečkou vmícháme sterilovanou kukuřici a dáme salát vychladit.

Od: Ráďa 78, 27.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
241.26 kcal
Protein
4.04 g
Sacharidy
z toho cukr
19.88 g
15.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.43 g
2.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama