Vepřové maso s hlívou ústřičnou
- Přidat foto
-
Reklama
Hlíva ústřičná je výbornou houbou zejména k masu. Nerozvaří se a zůstává vždycky trochu chrupavá. Společně s dušenou zeleninou a rýží chutná vepřové maso výborně.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si nakrájíme cibuli a pórek na drobné kousky. Mrkev nakrájíme na pásky. Hlívu ústřičnou také na pásky.
2.
Vepřové maso si nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme se sójovou omáčkou, směsí koření čína a pepřem. Necháme 10 minut v lednici. (Pozor na směs koření čína. Některé druhy obsahují hodně soli).
3.
Rozehřejeme olej a vepřové maso orestujeme z obou stran. Podle síly nudliček restujeme asi 10 až 15 minut na střední teplotu.
4.
Orestované vepřové vytáhneme z pánve, na pánev dáme pokrájenou cibuli a pórek. Přidáme mrkev a hlívu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut.
5.
Mezitím nakrájíme bílé zelí a propereme jej. Přidáme do pánve a necháme změknout. Do podušené zeleniny vrátíme vepřové maso a společně povaříme. Voda by se měla z pánve téměř všechna vyvařit.
6.
Zelí a hlíva by měly zůstat mírně chrupavé. Podáváme s rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 65 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
456.98 kcal |
Protein |
39.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.70 g
11.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.69 g
3.24 g
|
Reklama
Reklama