Koprová omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Česká klasika a bezmasá dobrota. To je koprová omáčka. Připravená z čerstvého kopru a mléčného základu rozhodně nepřipomíná nedobrotu ze školní jídelny. Hodí se k bramborům i knedlíku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kopr nasekáme nadrobno. Stonky nepoužijeme. Opereme na sítku.
2.
Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rychle promícháme. Přidáme vodu a znovu mícháme.
3.
Do základu nasypeme kopr a společně povaříme za stálého míchání do změknutí kopru.
4.
Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Podáváme s vejcem a knedlíkem nebo brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
130.68 kcal |
Protein |
3.05 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.61 g
5.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.84 g
3.10 g
|
Reklama
Reklama