Broskvový koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Svěží koláč plný ovoce vypadá krásně a je hotový za pár chvil. A není nutné mít doma ani želatinu. Podaří se každému a nejlépe chutná druhý den.
Reklama
Ingredience
Na hotový koláč
Želatina
Postup přípravy
1.
V mixéru ušleháme celá vejce s cukry. Přidáme olej, mléko a vodu. Šleháme, dokud se nerozpustí krystalky cukru.
2.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Vylijeme do vymazané a vysypané koláčové formy, rozhrneme od středu ke krajům.
3.
Dáme péct na 180 stupňů, pečeme asi 30 minut.
4.
Hotový koláč necháme vychladnout.
5.
Nakrájíme si broskve a poklademe koláč.
6.
Připravíme si želatinu. Slijeme šťávy z jakýchkoliv kompotů, více druhů nevadí. Kompotovaných šťáv by mělo být alespoň půl litru. Dolijeme vodou do 1 litru. Dáme do hrnce a za studena vmícháme vanilkový cukr a pudinkové prášky. Za stálého míchání přivedeme k varu.
7.
Teplou želatinou zaléváme ovoce na koláči. Dáme do lednice vychladit a podáváme nejdříve za několik hodin.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
519.22 kcal |
Protein |
7.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
89.73 g
59.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.42 g
2.40 g
|
Reklama
Reklama