Losos s listovým špenátem a těstovinami
Když jsem poprvé připravovala v Anglii lososa v kombinaci s kyselou smetanou a těstovinami vůbec jsem se netěšila na ochutnání. Předsudky jsem ale rychle odhodila. Losos se k těstovinám hodí výborně!
Reklama
Postup přípravy
1.
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pomalu opečeme z obou stran. Pokud máte lososa s kůži, nejprve pečte kůží dolů. Opečeného lososa vyjmeme z pánve a na pánev dáme nasekaný listový špenát (je možné použít i mražený listový špenát, nepoužívejte však protlak).
3.
Do listového špenátu přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a vypneme. Do ochuceného špenátu přidáme kyselou smetanu a promícháme.
4.
Uvaříme těstoviny, lososa vrátíme na pánev a vše společně prohřejeme. Můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
447.12 kcal |
Protein |
24.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.39 g
2.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.91 g
15.89 g
|
Reklama
Reklama