České buchty s povidly
- Přidat foto
-
Reklama
Dnes už s nimi nechodí Honza do světa, ale dáváme si je s chutí ke kávě nebo čaji. S povidly jsou klasikou, ale výborně chutnají i s marmeládou nebo tvarohovou náplní.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené droždí, lžíci mouky a cukru. Necháme trochu vykynout.
2.
Hladkou mouku prosejeme do misky. Přidáme vejce a změklé máslo. Vlijeme kvásek. A mísíme.
3.
Těsto nebude lepit. V robotu jej nechejte klidně 15 minut. Dejte na teplé místo vykynout. (Nejlepší místo je adaptér od notebooku, ten hřeje akorát).
4.
Po vykynutí těsto rozválejte a rozdělte na větší čtverečky, cca 8 x 8 cm. Do každého čtverečku dejte lžičku povidel a dobře zabalte.
5.
Pekáč s víkem vymažte máslem a buchty do něj naskládejte. Dělejte trochu rozestupy. Nechte v pokojové teplotě ještě 15 minut.
6.
Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí. Hotové potřete nahoře trochou rumu.
7.
Před podáváním pocukrujte.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
346.66 kcal |
Protein |
7.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
46.47 g
8.86 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.75 g
8.19 g
|
Reklama
Reklama