Pečená krkovička s variací znojemské
- Přidat foto
-
Reklama
Když není po ruce hovězí i tak se dá vykouzlit výborná omáčka v duchu oblíbené znojemské. Chutná s knedlíkem i těstovinami.
Reklama
Ingredience
Omáčka
Postup přípravy
1.
Krkovičku nakrájíme na plátky a okořeníme. Podle typu grilovacího koření můžeme ještě přidat sůl a pepř. Některé směsi mají více soli a stačí jen grilovací koření. Dáme pekáč na plotnu, rozehřejeme sádlo a dáme restovat nakrájenou cibuli.
2.
Na orestovanou cibuli dáme plátky okořeněného masa a restujeme z jedné strany asi 2 minuty. Vypneme plotnu, otočíme maso, podlijeme vodou a dáme do trouby na 1,5 hodiny. Pečeme na 150 stupňů. Po 1,5 hodině otočíme a pečeme další 1,5 hodiny. Občas znovu podlijeme.
3.
Před koncem pečení začneme připravovat omáčku. Rozehřejeme v hrnci sádlo a přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit. Zalejeme mlékem. Vznikne hustá kaše, přilejeme vodu podle toho, jak hustou chceme výslednou omáčku. Základ na omáčku vypneme.
4.
Nakrájíme cibuli a polovinu párku na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme restovat cibuli s párkem. Zasypeme sladkou paprikou. Až cibule zezlátne, vmícháme vše do omáčky. Prošleháme tyčovým mixérem.
5.
Do omáčky přidáme nakrájené okurky na kostičky a druhou polovinu párku. Přilejeme trochu výpeku z krkovičky. Ochutíme bujónem a společně povaříme. Nakonec přidáme trochu láku z okurek. Přiléváme postupně a chutnáme, ať nemáme omáčku příliš kyselou. Osolíme a opepříme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
508.85 kcal |
Protein |
30.67 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.56 g
7.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.02 g
11.93 g
|
Reklama
Reklama