Zapékané penne s rajčaty a vepřovým masem
- Přidat foto
-
Reklama
Těstoviny, bešamelová omáčka a sýr je kombinace, která se vždy povede a chuťově nemůže zklamat. Vyzkoušejte zapékanou variantu se žampióny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nakrájíme cibuli na kostičky, rozehřejeme sádlo a orestujeme cibuli. Vhodný je širší kastrol s poklicí nebo hlubší pánev s poklicí.
2.
Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky, dáme na pánev a posypeme kořením, soli 1 lžičku. Mícháme a restujeme společně s cibulí. Poté podlijeme vodou a dusíme asi 1,5 hodiny. Průběžně doléváme vodu a občas promícháme. Na posledních 20 minut přidáme rozmrazené žampiony.
3.
Hotové sceďte a šťávu z masa si ponechejte.
4.
Uvaříme penne v hodně osolené vodě, soli může být i víc než 2 lžičky. Penne uvařte al dente. Oceďte a dejte do pekáče vymazaného trochou másla.
5.
Nakrájejte rajčata na šestiny a přidejte k penne.
6.
Rozpusťte máslo a přidejte mouku. Dobře promíchejte, nechejte zpěnit a zalijte mlékem. Vznikne hustá kaše. Do kaše pomalu vlívejte šťávu z masa až bude řidší natolik, aby jí bylo možné pohodlně zalévat těstoviny. Do omáčky přidejte prolisovaný česnek, podle chuti může být sůl i pepř, ale zpravidla to není nutné, je ochucená výpekem z masa.
7.
Do penne zamíchejte maso i s houbami a cibulí, zalejte omáčkou a mírně promíchejte.
8.
Posypte strouhaným eidamem a dejte zapéct na 15 - 20 minut bez poklice na 150 stupňů.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 46 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
836.67 kcal |
Protein |
47.70 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
56.08 g
9.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
46.18 g
24.87 g
|
Reklama
Reklama