Krkovička se žampiónovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Pomalu dušená krkovička si skvěle rozumí se žampionovou omáčkou a kari rýží. Zachutná ale i s knedlíkem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ve větším hrnci s poklicí rozehřejeme olej (50 ml). Přidáme okořeněné plátky krkovičky. Orestujeme z jedné i druhé strany a podlijeme vodou. Snížíme teplotu na nejmenší, aby voda jen probublávala a přidáme balení žampionových plátků.
2.
Dusíme asi 2 hodiny, občas promícháme a dolijeme vodu.
3.
Hotové ocedíme a necháme si výpek. Rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem.
4.
Do omáčky přimícháme zpět hotové maso a žampiony a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 36 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
465.78 kcal |
Protein |
36.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.13 g
0.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.26 g
6.60 g
|
Reklama
Reklama