Máslová veka
- Přidat foto
-
Reklama
Několikrát jsem obíhala pekařství ve snaze sehnat nebalenou a nekrájenou veku. Po zklamání, že jsou jen na objednávku jsem musela přistoupit k vlastní výrobě. A chlebíčky nebyly nikdy lepší.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vlažné mléko smícháme se lžící mouky, cukrem a rozdrobeními kvasnicemi. Necháme vykynout kvásek.
2.
Zbytek mouky dáme do mixéru se změklým máslem a solí a spustíme program na vypracování těsta.
3.
Přidáme hotový kvásek a necháme alespoň 15 minut propracovat v mixéru. Těsto nebude lepit.
4.
Necháme vykynout, alespoň 1 hodinu.
5.
Rozválíme placku a smotáme. Utěsníme konce. Dáme pod utěrku a necháme další hodinu kynout.
6.
Pak potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 až 40 minut. Necháme zchladnout a můžeme použít na chlebíčky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
143.37 kcal |
Protein |
3.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.44 g
1.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.08 g
2.89 g
|
Reklama
Reklama