Malinoostružinový dort
- Přidat foto
-
Reklama
Dorty s ovocem jsou svěží a díky želatině je nemusíte nijak zdobit. Vyzkoušejte malinoostružinu. Je hezky tuhá, ideální do dezertů.
Reklama
Ingredience
Korpus
Ozdobení
Krém
Želatina
Postup přípravy
1.
Smíchejte v míse mouku s práškem do pečiva. Malou dortovou formu (d = 20 cm) si vyložte pečícím papírem. Oddělte žloutky a bílky.
2.
V robotu vyšlehejte do pěny cukr a žloutky, dlouze šlehejte. Hmota bude bílá a bez krystalků cukru. Postupně přidávejte olej a vodu, každou lžíci zašlehejte.
3.
Vyšlehejte sníh z bílků. Do těsta přidejte nejprve mouku, promíchejte. Pak opatrně vařechou vmíchat sníh.
4.
Nalijeme do dortové formy a dáme péct. Peče se asi 40 minut na 180 stupňů.
5.
Mezitím připravíme krém. Změklé máslo dlouze šleháme s cukrem. Krém bude nadýchaný. Nakonec přidáme omyté malinoostružiny a prošleháme.
6.
Vychladlý dort rozkrojíme na poloviny. Umyjeme dortovou formu.
7.
V polovině dort potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Vrátíme zpět do umyté dortové formy.
8.
Uvaříme želatinu. Šťávu z kompotu dolijeme vodou a vmícháme puding a cukr, pokud je třeba. Postupně zahříváme a stále mícháme. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Necháme chvíli chladnout.
9.
Na dort dáme malinoostružiny. Zaléváme želatinou, nejprve zaléváme do krajů dortu. Poté horní stranu. Uhladíme a dáme do lednice zatuhnout do druhého dne.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
353.82 kcal |
Protein |
3.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.61 g
22.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.83 g
9.26 g
|
Reklama
Reklama