Křupavý jablečný koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Voňavý koláč plný jablek a skořice. Je krásně svěží a vydrží dlouho vláčný.
Reklama
Ingredience
Zapečený sníh
Postup přípravy
1.
Žloutky oddělíme od bílků. 3 žloutky dáme šlehat do mixéru s cukrem. Dlouze šleháme, hmota musí být úplně bílá.
2.
Snížíme rychlost šlehání a opatrně přimícháme mouku.
3.
V jiné míse ušleháme sníh ze 6 bílků. Polovinu hotového sněhu vmícháme do těsta.
4.
Opatrně převalujeme přes mouku, těsto musí být nadýchané.
5.
Rozetřeme v tenké vrstvě do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
6.
Dáme péct na 180 stupňů na 15 minut.
7.
Připravíme si nakrájené plátky jablek a v misce smícháme vanilkový cukr se skořicí.
8.
Druhou polovinu sněhu smícháme s cukrem.
9.
Na hotový, a ještě teplý korpus dáme jablka, posypeme je cukrem se skořicí a přikryjeme sněhem s cukrem.
10.
Troubu dáme na 210 stupňů a dáme zapéct na asi 5 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
206.04 kcal |
Protein |
4.13 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.05 g
36.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.74 g
0.54 g
|
Reklama
Reklama