Špagety se zeleným pestem
- Přidat foto
-
Reklama
Boloňské špagety zná každý a každý je jimi určitě přejedený. Jenže zahrádková sezóna je zahájena, takže než vyrostou cukety a rajčata, je čas sklidit bylinky a udělat si pesto, viďte? 🙂
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dáme vařit osolenou vodu na špagety.
2.
Když se vaří připravíme si pesto. Pokud použijeme kešu oříšky, je dobré je přes noc namočit, pokud jsme zapomněli, nebo chuť na toto jídlo bylo nečekané, postačí uvařit v rychlovarné konvici vodu a kešu oříšky zalijeme a necháme pár minut vylouhovat. Čím déle, tím lépe, ale pokud máte výkonný mixér, není potřeba louhovat dlouho.
3.
Natrháme si oregáno a petrželku, poměr by měl být stejný. Na porci pro tři až čtyři lidi stačí 2 velké hrsti.
4.
Bylinky dáme do mixéru společně s česnekem a oříšky, solí a pepřem, lahůdkovým droždí, olivovým olejem a vodou. Olivový olej dejte od oka, podle toho jak chce mít pesto mastné. Někdo má radši méně, někdo zase více. Já dala asi 3 polévkové lžíce. Místo oříšků se dají dát i slunečnicová semínka, nebo lze mixnout půl na půl 😉 A také jdou použít i para ořechy, vlašáky apod. Chutím se meze nekladou.
5.
Pesto můžete udělat také buď jako kaši, nebo více řídké, opět podle gusta, dobře promixujeme s vodou 🙂
6.
Dáme vařit špagety a v tento čas nakrájíme tempeh a jen na trošce oleje restujeme pár minut.
7.
Poté špagety s pestem a tempehem důkladně promícháme a ozdobíme sušenými rajčaty.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 36 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
493.84 kcal |
Protein |
25.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.73 g
2.77 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.36 g
3.23 g
|
Reklama
Reklama