Dýňová polévka s kari kořením, kokosovým mlékem a tofu krutonky
- Přidat foto
-
Reklama
Sezóna dýní tady bude co nevidět, dejme si tedy jeden recept na výbornou dýňovou polévku.
Reklama
Ingredience
Na krutony
Postup přípravy
1.
Dýni řádně omyjte, Hokkaido nemusíte loupat, pouze rozkrojte a vydlabejte jadérka. Nakrájejte na kostky. Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno, přidejte česnek. Očistěte kořenovou zelenin a bramboru, rovněž pokrájejte na kostky a přidejte k dýni na orestovanou cibulku s česnekem. Osolte, opepřete, přidejte kari koření dle chuti a zalijte vývarem vlastním či z kostky. Duste do změknutí dýně.
2.
Poté polévku rozmixujte a případně pomocí vývaru dořeďte na požadovanou konzistenci. Dosolte a zjemněte kokosovým mlékem.
3.
Tofu nakrájejte na kostičky. Na oleji jej orestujte a ke konci zasypte sladkou paprikou. Pozor, ať papriku nepřepálíte, krutonky by byly hořké. Můžete klidně použít i jiné oblíbené koření. Krutonky lze také připravit v troubě na plechu.
4.
Polévku servírujte s připravenými krutonky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
236.68 kcal |
Protein |
9.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.27 g
12.11 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.44 g
6.38 g
|
Reklama
Reklama