Chačapuri
- Přidat foto
-
Reklama
Navštívíte-li Gruzii, přivítají vás tamní obyvatelé chlebovou plackou naplněnou sýrem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept i doma.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do hrníčku rozdrobíme droždí. Přelijeme trochou vlažného mléka, rozmícháme a necháme vzejít kvásek. V kynoucí míse smícháme mouku, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.
2.
Vzešlý kvásek přidáme do mouky a robotem prohněteme. Vznikne hladké těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakynout.
3.
Do mísy rozdrobíme balkánský sýr a nakrájíme mozzarellu. Dvě lžíce másla nakrájíme na kousíčky a přimícháme k sýrům.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. První dva rozválíme do placky. Na jeden díl rozložíme polovinu množství sýrové náplně a překryjeme druhou plackou. Okraje přimáčkneme k sobě a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 – 15 minut na 220 °C.
5.
Tip: Před pečením můžeme potřít rozšlehaným žloutkem s mlékem. Placky získají hezčí vzhled.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Sarrien |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
940.56 kcal |
Protein |
41.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
96.00 g
3.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
40.85 g
24.00 g
|
Reklama
Reklama