Quinoa salát s čočkou, arašídy a meruňkami

Úžasně rychlý a snadný pokrm, který je naprosto dokonalý po jakýmkoliv cvičením, ale i jako letní oběd. V poslední době objevuji spojitost různých chutí. Meruňky dodávají sladkou chuť, okurka naopak čerstvost a závěrem arašídy jsou zase zárukou křupavosti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
2.
Propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
3.
Mezitím nakrájíme nadrobno okurku, sušená rajčátka, papriku, meruňky a salát.
4.
Vymačkáme šťávu z citrónu. Promícháme s olejem a tamari a podle chuti opepříme.
5.
Vychladlou quinou promícháme s nakrájenou zeleninou, meruňkami (ale necháme si jich pár na ozdobení) a zálivkou.
6.
Nakonec přimícháme opláchnout čočku a posypeme arašídy a zbytkem meruněk.

Od: Liška, 26.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
433.96 kcal
Protein
16.90 g
Sacharidy
z toho cukr
44.63 g
8.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.55 g
2.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama