Quinoa salát s čočkou, arašídy a meruňkami
- Přidat foto
-
Reklama
Úžasně rychlý a snadný pokrm, který je naprosto dokonalý po jakýmkoliv cvičením, ale i jako letní oběd. V poslední době objevuji spojitost různých chutí. Meruňky dodávají sladkou chuť, okurka naopak čerstvost a závěrem arašídy jsou zase zárukou křupavosti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
2.
Propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
3.
Mezitím nakrájíme nadrobno okurku, sušená rajčátka, papriku, meruňky a salát.
4.
Vymačkáme šťávu z citrónu. Promícháme s olejem a tamari a podle chuti opepříme.
5.
Vychladlou quinou promícháme s nakrájenou zeleninou, meruňkami (ale necháme si jich pár na ozdobení) a zálivkou.
6.
Nakonec přimícháme opláchnout čočku a posypeme arašídy a zbytkem meruněk.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 35 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
433.96 kcal |
Protein |
16.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.63 g
8.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.55 g
2.34 g
|
Reklama
Reklama