Zelný salát s kedlubnou

Křupavý a svěží salát, který oproti běžným zelným salátům není vůbec kyselý. Chystáme vždy ke grilování nebo k pečenému masu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Propláchneme na cedníku. Kedlubnu okrájíme a nakrájíme na velmi tenké hranolky.
2.
Dáme do mísy spolu s olivovým olejem a solí a promačkáme rukou. Mačkáme alespoň 5 minut.
3.
Vymačkáme čerstvou šťávu z půlky pomeranče a přidáme k salátu. Promícháme.
4.
Nakonec vmícháme červenou papriku. Část nakrájíme na kostičky část necháme na kolečka na ozdobení.
5.
Dáme vychladit alespoň na půl hodiny a před servírováním odlejeme přebytečnou šťávu.

Od: Ráďa 78, 27.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
147.95 kcal
Protein
4.39 g
Sacharidy
z toho cukr
10.81 g
10.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.20 g
1.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama