Barevný dortík s broskvemi

Mám ráda dorty a ráda je nosím jako malou pozornost. Ale nerada je zdobím. Proto vítám, když je nějaký dortík zalitý polevou a nemusí se zdobit. Tento chutná výborně a je hotový za chvíli.

Reklama

Ingredience

Korpus

Krém

Dále

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Změklé máslo prošleháme s cukrem. Dlouze šleháme. Přidáme vejce a zašleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Pokud je těsto příliš husté, můžeme přidat mléko.
2.
2/3 těsta vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Do zbývající části těsta dáme rum a kakao a dobře promícháme. Nalijeme na první vrstvu těsta a dáme péct.
3.
Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
4.
Mezitím připravíme krém. Podle návodu uvaříme puding. Oba cukry dáme do horkého mléka, poté přiléváme pudinkový prášek rozmíchaný v troše mléka. Vaříme asi 2 minuty.
5.
Vlažný prošleháme s máslem.
6.
Na vychladlý korpus dáme pokrájené broskve a zalijeme krémem. Uhladíme. Dáme vychladit do lednice a podáváme nejlépe druhý den.

Od: Iva V, 29.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
297.05 kcal
Protein
4.35 g
Sacharidy
z toho cukr
33.30 g
22.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.71 g
9.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama