Jahodovo-borůvkový koláč ze špaldové mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Dnes si dáme trochu zdravější variantu na dezert ke kávě. Hladkou mouku nahradíme špaldovou, klasický kypřící prášek bezfosfátovým a cukrem budeme šetřit.
Reklama
Ingredience
Na posypku
Postup přípravy
1.
Z mouky, kypřícího prášku, cukru a mléka vypracujeme těsto a vlijeme ho do vymazané a vysypané koláčkové formy o průměru 28-29cm.
2.
Těsto poklademe vrstvou jahod a borůvek. Zasypeme posypkou, kterou vytvoříme z másla, cukru a mouky.
3.
Koláčovou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 - 200 stupňů cca 45 minut, záleží na troubě.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
146.26 kcal |
Protein |
4.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.54 g
7.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.25 g
0.52 g
|
Reklama
Reklama