Lečo s tofu a červenou čočkou
- Přidat foto
-
Reklama
Milovala jsem, když mamča nebo taťka uvařili lečo. Dlouho jsem ho neměla a tak nastal čas, vyzkoušet rostlinnou variantu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku si buď namočíme předem, několikrát propláchneme a poté přidáme k vodě v bodě 6, nebo si ji předvaříme předem (což dělám raději) dle návodu. Množství čočky dáme s 2,5 násobkem vody vařit na 10 až 15 minut.
2.
U rajčat je také dvojí postup, buď si ji oloupeme tak, že ji na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a necháme pár minut ponořené a poté rychle zchladíme v ledové vodě a oloupeme. A nebo pokud Vám slupka nevadí, tak ji ponecháme.
3.
Mezi tím si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky na kostičky.
4.
Cibuli hodíme s trochou olivového oleje na pánev, opět doporučuji větší, nejlépe wok a osmahneme ji do růžova.
5.
Zaprášíme uzenou paprikou a krátce restujeme.
6.
Zalijeme vodou, přidáme papriku a rajčata, osolíme a opeříme a necháme 15 minut vařit, než se nám voda téměř vyvaří.
7.
Teď přijde čas v misce rozmačkat tofu (rukou nebo vidličkou). Přidáme černou sůl a kurkumu, zalijeme tamari a promícháme.
8.
Když se nám voda skoro vyvařila, přidáme tofu a čočku (pokud jste již nepřidali v bodě 6), zamícháme a necháme ještě pár minut povařit.
9.
Podáváme s chlebem, brambory a zdobené pažitkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
243.02 kcal |
Protein |
16.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.61 g
6.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.61 g
0.70 g
|
Reklama
Reklama