Vepřová na pepři s listovým špenátem

Pomalu dušená vepřová kýta výborně chutná se špenátem. Je třeba použít listový špenát a nechvátat na přípravu masa. Dlouhé dušení je zárukou výborného výsledku.

Reklama

Ingredience

Špenát

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli. Promícháme. Dáme maso a posypeme rozmarýnem. Orestujeme z jedné strany.
3.
Otočíme a posypeme rozmarýnem i druhou stranu.
4.
Podlijeme vodou a přidáme celý pepř. Snížíme teplotu a dusíme okolo 2 hodin na co nejmenší stupeň. Maso bude jen probublávat. Několikrát přilijeme vodu a alespoň 1x otočíme.
5.
Mezitím připravíme špenát. Pokud budeme pracovat se zmrazeným, necháme rozmrznout. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme listový špenát. Podlijeme trochou mléka a necháme provařit.
6.
Ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Až je špenát hotový, vypneme pánev a vmícháme zakysanou smetanu.
7.
Podáváme s brambory.

Od: Ráďa 78, 31.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
426.08 kcal
Protein
32.19 g
Sacharidy
z toho cukr
11.19 g
4.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.16 g
11.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama