Vepřová na pepři s listovým špenátem
Pomalu dušená vepřová kýta výborně chutná se špenátem. Je třeba použít listový špenát a nechvátat na přípravu masa. Dlouhé dušení je zárukou výborného výsledku.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřovou nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli. Promícháme. Dáme maso a posypeme rozmarýnem. Orestujeme z jedné strany.
3.
Otočíme a posypeme rozmarýnem i druhou stranu.
4.
Podlijeme vodou a přidáme celý pepř. Snížíme teplotu a dusíme okolo 2 hodin na co nejmenší stupeň. Maso bude jen probublávat. Několikrát přilijeme vodu a alespoň 1x otočíme.
5.
Mezitím připravíme špenát. Pokud budeme pracovat se zmrazeným, necháme rozmrznout. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme listový špenát. Podlijeme trochou mléka a necháme provařit.
6.
Ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Až je špenát hotový, vypneme pánev a vmícháme zakysanou smetanu.
7.
Podáváme s brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
426.08 kcal |
Protein |
32.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.19 g
4.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.16 g
11.32 g
|
Reklama
Reklama