Vepřová kýta na zelenině s olivami
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřová kýta má trošku špatnou pověst. Často se o ní říká, že je to suché, a ne příliš dobré maso. Zkuste si ji podusit se zeleninou. Jistě vám zachutná a napraví si reputaci.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou nakrájíme na plátky nebo na proužky. Okořeníme z obou stran.
2.
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřáté sádlo. Promícháme. Rozložíme vepřové maso a prudce orestujeme z obou stran. Podlijeme vodou.
3.
Přidáme nakrájenou zeleninu, olivy jen rozpůlíme.
4.
Dusíme pod pokličkou na nejnižší stupeň. Dusíme asi 2 hodiny.
5.
Nakonec můžeme podlít smetanou ve které jsme rozmíchali 2 lžíce mouky, ale zahušťování není nutné.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 42 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
419.27 kcal |
Protein |
29.84 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.90 g
9.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.75 g
8.11 g
|
Reklama
Reklama