Dýňová polévka s krutonky či osmaženou anglickou slaninou
- Přidat foto
-
Reklama
Dýně začínají dozrávat, proto je čas se poohlédnout po nějakém receptu. Dnes tady pro vás mám dýňovou polévku. Jelikož recept obsahuje smetanu a je tedy polévka tak dost sytá, můžete si ji dát i jako hlavní chod.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Na krutony
Postup přípravy
1.
Dýni pečlivě omyjeme, vydlabeme, loupat nemusíme. Nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme dýni, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, pórek, a zalijeme zeleninovým vývarem či vývarem z kostky. Osolíme opepříme a vaříme do změknutí zeleniny.
2.
Poté necháme vychladnout a rozmixujeme na hladký krém. Je-li potřeba dosolíme.
3.
Přidáme kelímek sladké smetany a necháme prohřát.
4.
Na krutonky si na pánvi opečeme rohlík pokrájený na kostičky či necháme opéct anglickou slaninku. A klidně můžete dát obojí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 50 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
364.58 kcal |
Protein |
9.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.98 g
9.13 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.48 g
11.89 g
|
Reklama
Reklama