Polévka z černé čočky s knedlíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Černá čočka se stane vaší oblíbenkyní hned, jak ji poprvé ochutnáte. Nemusí se namáčet, nevaří se dlouho, a přitom chutná mnohem lépe než klasická čočka. Vyzkoušejte ji. Třeba v polévce se strouhankovými knedlíčky.
Reklama
Ingredience
Na knedlíčky
Postup přípravy
1.
Čočku uvaříme doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené brambory přidáme k uvařené čočce.
2.
Ochutíme solí, pepřem a vegetou. Přimícháme prolisovaný česnek a krátce společně povaříme.
3.
Mezitím připravíme knedlíčky. Strouhanku smícháme s rozšlehaným vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vidličkou promačkáme směs a necháme 5 minut v pokojové teplotě.
4.
Poté ze směsi dlaněmi vyválíme dlouhý váleček. Ruce namočte do studené vody.
5.
Váleček rozkrájíme na drobné kousky a ty vhodíme do horké polévky. Vaříme asi 5 minut a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
156.20 kcal |
Protein |
7.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.53 g
1.38 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.40 g
0.38 g
|
Reklama
Reklama