Zapékaný lilek

Zapékaný lilek jistě zachutná i největším odpůrcům zeleniny. Chystáme často jako předkrm a vždy zmizí rychle z talířů. Ale pozor, nejlepší je teplý!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Lilek opláchneme, rozkrojíme a vydlabeme střed.
  2. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Smícháme se změklým máslem, prolisovaným česnekem a grilovacím kořením.
  3. Směsí naplníme obě poloviny lilku. Posypeme strouhaným sýrem a paprikou.
  4. Pečeme na 180 stupňů asi 15 až 20 minut.
  5. Pro větší pohodlí u jídla před podáváním nakrájíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 270.97 kcal | Protein: 10.18 g | Sacharidy: 5.19 g | z toho cukr: 5.14 g | Tuk: 22.13 g | z toho nas. MK: 10.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1835-zapekany-lilek