Zapékaný lilek
Zapékaný lilek jistě zachutná i největším odpůrcům zeleniny. Chystáme často jako předkrm a vždy zmizí rychle z talířů. Ale pozor, nejlepší je teplý!
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Lilek opláchneme, rozkrojíme a vydlabeme střed.
- Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Smícháme se změklým máslem, prolisovaným česnekem a grilovacím kořením.
- Směsí naplníme obě poloviny lilku. Posypeme strouhaným sýrem a paprikou.
- Pečeme na 180 stupňů asi 15 až 20 minut.
- Pro větší pohodlí u jídla před podáváním nakrájíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 270.97 kcal |
Protein: 10.18 g |
Sacharidy: 5.19 g |
z toho cukr: 5.14 g |
Tuk: 22.13 g |
z toho nas. MK: 10.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1835-zapekany-lilek