Fazolovo – žampiónový burger
- Přidat foto
-
Reklama
Hamburgery každý miluje, ale ne každý miluje maso. Takže pro tento případ existují chutné rostlinné varianty.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Buď uvaříme fazole dle návodu (nezapomeňte s namočením přes noc), nebo použijeme konzervované. Scedíme a propláchneme, poté vložíme o misky.
2.
Žampióny oloupeme a nakrájíme, a také přidáme do misky.
3.
Dáme vařit rýži a můžeme nechat klidně i převařit.
4.
Rozmixujeme si ovesné vločky a také vložíme do misky k fazolím a žampiónům.
5.
Oloupeme česnek a nastrouháme k ostatnímu.
6.
Nakonec přisypeme lahůdkové droždí, osolíme a opepříme, přilijeme tamari.
7.
A teď je čas vše promíchat a na hrubo rozmichovat v robotovi, nebo tyčovým mixérem. Lze vše rozmělnit i vidličkou, ale je to pracnější.
8.
Nakonec přimícháme uvařenou rýži a nakrájené bylinky. Já použila pažitku (mám ji na zahradě nejvíce).
9.
Směs by neměla být ani suchá, ani kaše.
10.
Z množství lze vytvořit 4 obrovské burgery, 6 středních nebo 8 menších. Záleží, jaký jste jedlíci.
11.
Rozpálíme pánev s trochou oleje, ale zase tak, aby nebyl olej po celé ploše.
12.
Vezmeme směs a vytvoříme kouly, kterou rozplácneme, oplácáme okraje a položíme na pánev do oleje a poté dáme do prostřed pánve, kde není žádný olej.
13.
Opečeme cca 5 minut z obou stran.
14.
Pak už jen opečeme žemli (nemusí být) a dáme do ni zeleninu dle chuti. Já použila ledový salát, rajče, salátovku a avokádo a dochutila hořčicí.
15.
Pak už se jen naučíme jíst burgery a dílo je dokonáno 🙂 Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
535.57 kcal |
Protein |
24.47 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
83.29 g
12.21 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.55 g
2.70 g
|
Reklama
Reklama