Bezinkový sirup (2,5 litru)
- Přidat foto
-
Reklama
Bezinkový sirup má pro naše tělo ozdravné účinky. V teplé formě jako čaj čistí zahleněné průdušky. V podobě limonády podporuje kojení, má močopudné účinky, uvolňuje zácpu. Používá se při nemocech ledvin či cévních onemocněních. Vzhledem k jeho schopnosti ničení hnilobných bakterií a vyvolávání pocení, je též vhodný při kašli a rýmě.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Květenství opereme pod tekoucí vlažnou vodou, abychom se zbavili přebytečného pylu a zbylých broučků.
2.
2 litry vody přivedeme v hrnci k varu, necháme minutu probublat a počkáme, až voda vychladne.
3.
Do hrnce s vychlazenou vodou přidáme oprané květenství, na kolečka nakrájený 1 citrón (nejlépe bez slupky, tu můžeme odkrojit) a necháme hrnec s ingrediencemi v lednici vylouhovat po dobu 24 hodin.
4.
Po 24 hodinách slijeme vylouhovanou vodu přes síto s plátnem (či gázou) do druhého hrnce.
5.
Do hrnce s vylouhovanou, přeceděnou vodou přidáme 2 kg třtinového cukru, šťávu ze 4 citrónů a 1,5 lžíce kyseliny citrónové.
6.
Vylouhovanou vodu se všemi ingrediencemi mícháme v hrnci tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí (cca 15-20 minut). Mícháme za studena, vodu již nepřihříváme.
7.
Hotový sirup přelijeme do čistých vyvařených sklenic. Skladujeme v lednici.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 100 × porce |
Autor: | Petra |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
77.22 kcal |
Protein |
0.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.89 g
19.51 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.01 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama