Bezinkový sirup (2,5 litru)

Bezinkový sirup má pro naše tělo ozdravné účinky. V teplé formě jako čaj čistí zahleněné průdušky. V podobě limonády podporuje kojení, má močopudné účinky, uvolňuje zácpu. Používá se při nemocech ledvin či cévních onemocněních. Vzhledem k jeho schopnosti ničení hnilobných bakterií a vyvolávání pocení, je též vhodný při kašli a rýmě.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květenství opereme pod tekoucí vlažnou vodou, abychom se zbavili přebytečného pylu a zbylých broučků.
2.
2 litry vody přivedeme v hrnci k varu, necháme minutu probublat a počkáme, až voda vychladne.
3.
Do hrnce s vychlazenou vodou přidáme oprané květenství, na kolečka nakrájený 1 citrón (nejlépe bez slupky, tu můžeme odkrojit) a necháme hrnec s ingrediencemi v lednici vylouhovat po dobu 24 hodin.
4.
Po 24 hodinách slijeme vylouhovanou vodu přes síto s plátnem (či gázou) do druhého hrnce.
5.
Do hrnce s vylouhovanou, přeceděnou vodou přidáme 2 kg třtinového cukru, šťávu ze 4 citrónů a 1,5 lžíce kyseliny citrónové.
6.
Vylouhovanou vodu se všemi ingrediencemi mícháme v hrnci tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí (cca 15-20 minut). Mícháme za studena, vodu již nepřihříváme.
7.
Hotový sirup přelijeme do čistých vyvařených sklenic. Skladujeme v lednici.

Od: Petra, 7.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 100 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
77.22 kcal
Protein
0.07 g
Sacharidy
z toho cukr
19.89 g
19.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.01 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama