Domácí pita chléb
- Přidat foto
-
Reklama
Také máte doma často hosty? Pak víte, že není snadné vymyslet občerstvení tak, aby to nebyly stále obložené chlebíčky s pařížákem a chuťovky s česnekovou pomazánkou. Zkuste si doma upéct pita chléb. Stačí jej naplnit zeleninovým salátem, sýry nebo grilovaným masem a pohoštění nebude nikdy nudné.
Reklama
Ingredience
Na potření
Postup přípravy
1.
Mouku se solí a sušeným droždím dáme do robotu a začneme pomalu promíchávat.
2.
Přidáme olivový olej a vlažnou vodu.
3.
Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Klidně nechte robot běžet i 15 minut.
4.
Dáme pod utěrku na 1 hodinu vykynout.
5.
Vytvarujeme kuličky a necháme 5 minut kynout pod utěrkou.
6.
Kuličky rozválíme na placky a pečeme na pečícím papíru. Troubu i plech nechejte rozehřát.
7.
Pekla jsem na 230 stupňů, každý plech asi 10 až 15 minut. Chleby se nafouknou.
8.
Horké necháme chvíli na talíři a potřeme olivovým olejem. Hned dáváme do sáčku a dobře utěsníme. Vychládnout necháme zavřené v sáčku (všechny dohromady).
9.
Poté odkrojíme jednu stranu a můžeme naplnit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
346.91 kcal |
Protein |
9.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
61.51 g
0.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.41 g
0.76 g
|
Reklama
Reklama