Sterilované okurky
- Přidat foto
-
Reklama
Okurky ve sladkokyselém nálevu lepší než klasické znojemské. Můžete přidat česnek, chilli a udělat si je pikantní, každý podle své chuti. Okurky jsou křupavé a u nás mizí velmi rychle.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do většího hrnce nalijeme ocet a vodu. Přidáme sůl, cukr, sacharin, hořčičné semínko a nálev přivedeme do varu. Poté odstavíme z plotny.
2.
Do čistých sklenic si dáme, kolečko křenu, kolečka mrkve, cibule, snítku kopru, nové koření, celý pepř, hřebíček.
3.
Do připravených sklenic naskládáme okurky a zalijeme horkým nálevem. Poté sterilujeme v zavařovacím hrnci 13 minut při teplotě 70°C.
4.
Na 20 kg okurek jsem spotřebovala 3 nálevy a zavařila jsem 40 sklenic.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod celkem |
Množství: | 40 × sklenice |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenice = 30 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice |
Energetická hodnota |
132.07 kcal |
Protein |
5.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.95 g
12.79 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.83 g
0.54 g
|
Reklama
Reklama