Bezlepková zelňačka
- Přidat foto
-
Reklama
Kysané zelí obsahuje spoustu vitamínu C, a proto je velmi dobrou potravinou, kterou ráda zařazuji do našeho jídelníčku. Zelí si každoročně nakládám sama a vařím dětem tuto lehce stravitelnou polévku, právě proto, aby doplnili nějaký ten vitamín.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli a klobásu nakrájíme na kostičky a dáme do rozpáleného hrnce. Nepoužívám olej, protože klobása nějaký ten omastek pustí. Společně opražíme.
2.
Zaprášíme červenou paprikou, orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přidáme brambory na kostky a necháme přivést do varu.
3.
Mezi tím, si překrájíme domácí kysané zelí a přidáme do hrnce společně se vším kořením. Vaříme do změknutí. Dochutíme dle chuti. Můžeme přidat chilli, česnek jak kdo má rád.
4.
Při servírování můžeme dozdobit kysanou nebo sladkou smetanou, ale není nutné.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
154.02 kcal |
Protein |
5.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.92 g
4.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.50 g
3.06 g
|
Reklama
Reklama