Točený dort
- Přidat foto
-
Reklama
Dort s hezkým překvapením uvnitř. Příprava těsta i krému je jednoduchá, chce to jen trochu času na pečlivé stočení. Výsledek stojí za to. Dort je na řezu krásně pruhovaný.
Reklama
Ingredience
Vymazat a vysypat plech
Krém
Postup přípravy
1.
Žloutky a bílky oddělíme. Ve šlehači šleháme žloutky s cukrem do zbělání.
2.
Bílky ušleháme do sněhu, můžeme přidat špetku soli.
3.
Do žloutků s cukrem opatrně zamícháme mouku a mléko. Vařečkou vmícháme sníh. Jen opatrně převalujeme přes těsto, aby bylo hezky nadýchané.
4.
Vymažeme široký plech a vysypeme jej moukou. V tomto případě je to opravdu lepší než použít pečící papír.
5.
Rozetřeme v tenké vrstvě až do okrajů. Dáme péct na 180 stupňů na 20 až 30 minut.
6.
Mezitím připravíme krém. Lískooříškovou pomazánku (nemusí to být Nutella) promixujeme s pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou. Zakysanou smetanu přidávejte postupně, každá lískooříšková pomazánka má jinou hustotu. Krém musí být možné rozetřít, ale nesmí téct a měl by být spíše tužší.
7.
Upečené těsto vytáhneme z trouby. Necháme chvíli zchladnout. Ještě teplé stočíme, jako na roládu. Necháme vychladnout. Pak rozmotáme.
8.
Natřeme celé krémem. Část krému si necháme na dozdobení.
9.
Pravítkem odměříme proužky široké 3 cm. U každého proužku seřízneme okraj, aby proužky hezky navazovaly. První proužek stočíme a položíme do středu podložky. Postupně namotáváme ostatní natřené proužky.
10.
Nakonec kotouč natřeme z vrchu zbylým krémem. Můžeme dozdobit nastrouhanou čokoládou.
11.
Dáme vychladit a krájíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 16 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
300.12 kcal |
Protein |
7.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.33 g
11.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.16 g
4.88 g
|
Reklama
Reklama