Rajčatová polévka bez lepku

Klasická rajská polévka nikdy nepatřila k mým oblíbeným polévkám, připadala mi těžká a sladká.

A proto jsem hledala způsob jak tuto oblíbenou polévku snad všech malých dětí, udělat lehce stravitelnou, rychlou a dobrou zároveň a proto jsem začala vařit rajčatovou. Od klasické se liší a její chuť je výrazná po rajčatech.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si čerstvá rajčata nařízneme do kříže a zalijeme vařící vodou. Necháme je ponořená, aby se nám slupka dobře loupala.
2.
Nakrájíme si cibuli a česnek a dáme do rozpáleného hrnce, kde jsme si rozpustili máslo. Necháme opékat.
3.
Vyndáme rajčata z vařící vody a oloupeme. Poté nakrájíme a přidáme do hrnce.
4.
Až se nám vše hezky spojí, vyklopíme do hrnce plechovku s loupanými rajčaty. Přidáme sůl, bazalku, třtinový cukr a přilijeme zeleninový vývar. Necháme chvíli vařit.
5.
Odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté dochutíme dle chuti a můžeme podávat. Zdobíme kysanou smetanou a bazalkou.

Od: Petuler, 15.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
169.51 kcal
Protein
3.05 g
Sacharidy
z toho cukr
13.27 g
10.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.72 g
7.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama