Smažená cuketa
- Přidat foto
-
Reklama
Jistě vám už na zahrádce rostou cuketičky, nebo kolegyně začínají nosit, protože je nestíhají zpracovávat a nebo ji prostě jen milujete a kupujete do zásoby jako já. Ale už jste ji někdy zkusili obalit a osmažit? Trošku prasárna, ale nemá chybu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V jedné misce připravíme dle návodu hrašku jako „vajíčko“, ale já přidám trochu více vody než uvádějí na obalu, aby z toho vznikla řídká kašička, lépe se to obaluje a poté lépe drží. Do hrašky ještě přidáme česnek, sůl i pepř.
2.
Do druhé misky nasypeme mouku.
3.
Cuketu nakrájíme cca na 1cm kolečka, osolíme a opepříme.
4.
Můj trojobal je vlastně dvojobal a taky funguje.
5.
Obalíme v hrašce, v mouce a opakujeme minimálně ještě jednou.
6.
Do pánve nalijeme olej tak, aby se cuketa alespoň z poloviny ponořila.
7.
A pak už jen smažíme, cca 4 minuty z každé strany.
8.
Pokud budou kolečka tenčí, při krájení se budou úplně rozplývat, pokud silnější, bude cuketa držet více tvar. Obě varianty jsou dokonalé 😉
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 10 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
214.77 kcal |
Protein |
11.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.75 g
3.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.38 g
0.56 g
|
Reklama
Reklama