Smažená cuketa

Jistě vám už na zahrádce rostou cuketičky, nebo kolegyně začínají nosit, protože je nestíhají zpracovávat a nebo ji prostě jen milujete a kupujete do zásoby jako já. Ale už jste ji někdy zkusili obalit a osmažit? Trošku prasárna, ale nemá chybu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V jedné misce připravíme dle návodu hrašku jako „vajíčko“, ale já přidám trochu více vody než uvádějí na obalu, aby z toho vznikla řídká kašička, lépe se to obaluje a poté lépe drží. Do hrašky ještě přidáme česnek, sůl i pepř.
2.
Do druhé misky nasypeme mouku.
3.
Cuketu nakrájíme cca na 1cm kolečka, osolíme a opepříme.
4.
Můj trojobal je vlastně dvojobal a taky funguje.
5.
Obalíme v hrašce, v mouce a opakujeme minimálně ještě jednou.
6.
Do pánve nalijeme olej tak, aby se cuketa alespoň z poloviny ponořila.
7.
A pak už jen smažíme, cca 4 minuty z každé strany.
8.
Pokud budou kolečka tenčí, při krájení se budou úplně rozplývat, pokud silnější, bude cuketa držet více tvar. Obě varianty jsou dokonalé 😉

Od: Liška, 19.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
214.77 kcal
Protein
11.29 g
Sacharidy
z toho cukr
36.75 g
3.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.38 g
0.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama