Hrstková polévka

Velký hrnec polévky plný výborných a zdraví prospěšných luštěnin chystám vždy, když nás má navštívit širší rodina. Díky ovesným vločkám a hrášku je krásně hustá i bez použití mouky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny luštěniny dáme do jednoho hrnce a zalijeme studenou vodou. Použijeme větší hrnec a dostatek vody. Necháme přes noc namočené.
2.
Druhý den vylijeme vodu, dáme novou, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka.
3.
Hrášek by se měl v polévce hezky rozvařit a polévku zahustit. Raději použijte půlený hrášek, rozvaří se snáz.
4.
Do polévky přidejte ovesné vločky a společně povařte.
5.
Ke konci vaření ochuťte vegetou, majoránkou a pepřem. Pokud bude třeba můžete dosolit.

Od: Iva V, 20.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 12 hod příprava
1 hod vaření
13 hod 15 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
95.30 kcal
Protein
5.67 g
Sacharidy
z toho cukr
13.82 g
1.15 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.88 g
0.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama