Hrstková polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Velký hrnec polévky plný výborných a zdraví prospěšných luštěnin chystám vždy, když nás má navštívit širší rodina. Díky ovesným vločkám a hrášku je krásně hustá i bez použití mouky.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Všechny luštěniny dáme do jednoho hrnce a zalijeme studenou vodou. Použijeme větší hrnec a dostatek vody. Necháme přes noc namočené.
2.
Druhý den vylijeme vodu, dáme novou, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka.
3.
Hrášek by se měl v polévce hezky rozvařit a polévku zahustit. Raději použijte půlený hrášek, rozvaří se snáz.
4.
Do polévky přidejte ovesné vločky a společně povařte.
5.
Ke konci vaření ochuťte vegetou, majoránkou a pepřem. Pokud bude třeba můžete dosolit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
12 hod příprava 1 hod vaření 13 hod 15 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
95.30 kcal |
Protein |
5.67 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.82 g
1.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.88 g
0.11 g
|
Reklama
Reklama