Vepřové ledvinky po maďarsku bez lepku
- Přidat foto
-
Reklama
Lehce stravitelné jídlo, jehož základem jsou ne tak často používané vepřové ledvinky. S čištěním ledvinek se sice trošku práce, ale výsledek stojí za to.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si musíme očistit ledvinky. Podélně je nařízneme a odstraníme všechno bílé co je uvnitř tak aby nám zůstalo jen hezké čisté maso.
2.
Poté nakrájíme ledvinky na nudličky a vložíme do hrnce s vařící vodou a krátce povaříme. Asi 5 minut. Scedíme, propláchneme a to samé opakujeme ještě dvakrát. Nebo do té doby dokud není voda čistá.
3.
V hrnci si rozpálíme sádlo s kostičkami špeku, nasypeme cibuli a opékáme. Až nám cibule ztmavne, zaprášíme ml. paprikou a zalijeme trochou zeleninového vývaru.
4.
Chvíli povaříme a přidáme nakrájenou bílou papriku společně s předvařenými ledvinkami a dolijeme zbytkem zeleninového vývaru. Vaříme pod poklicí do změknutí. Já vařila asi 50 minut.
5.
Poté přilijeme smetanu, ještě chvíli povaříme a sundáme z ohně. Nakonec přidáme kysanou smetanu, sůl, pepř, vegetu a kdo má rád ostřejší, může přidat chilli.
6.
Jako přílohu můžeme dát rýži. Pro milovníky klasické české kuchyně se zavděčíte, když budete podávat s knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 38 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
678.37 kcal |
Protein |
38.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.46 g
10.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
50.60 g
22.24 g
|
Reklama
Reklama