Vepřové ledvinky po maďarsku bez lepku

Lehce stravitelné jídlo, jehož základem jsou ne tak často používané vepřové ledvinky. S čištěním ledvinek se sice trošku práce, ale výsledek stojí za to.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si musíme očistit ledvinky. Podélně je nařízneme a odstraníme všechno bílé co je uvnitř tak aby nám zůstalo jen hezké čisté maso.
2.
Poté nakrájíme ledvinky na nudličky a vložíme do hrnce s vařící vodou a krátce povaříme. Asi 5 minut. Scedíme, propláchneme a to samé opakujeme ještě dvakrát. Nebo do té doby dokud není voda čistá.
3.
V hrnci si rozpálíme sádlo s kostičkami špeku, nasypeme cibuli a opékáme. Až nám cibule ztmavne, zaprášíme ml. paprikou a zalijeme trochou zeleninového vývaru.
4.
Chvíli povaříme a přidáme nakrájenou bílou papriku společně s předvařenými ledvinkami a dolijeme zbytkem zeleninového vývaru. Vaříme pod poklicí do změknutí. Já vařila asi 50 minut.
5.
Poté přilijeme smetanu, ještě chvíli povaříme a sundáme z ohně. Nakonec přidáme kysanou smetanu, sůl, pepř, vegetu a kdo má rád ostřejší, může přidat chilli.
6.
Jako přílohu můžeme dát rýži. Pro milovníky klasické české kuchyně se zavděčíte, když budete podávat s knedlíkem.

Od: Petuler, 23.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
678.37 kcal
Protein
38.82 g
Sacharidy
z toho cukr
15.46 g
10.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.60 g
22.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama