Jáhly s pečenou zeleninou

Máme-li chuť na lehkou, ale zároveň teplou večeři nebo oběd, jáhly jsou ideální volbou. Pro své zahřívací vlastnosti jsou vhodnou potravinou nejen pro sychravý podzim, ale i chladnou zimu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zapneme troubu na 175 °C a než se předehřeje, nakrájíme si zeleninu (papriku na kostky, cuketu na kolečka).
2.
Na plech vyložený pečícím papírem nakrájenou zeleninu rovnoměrně rozložíme, zakápneme ji lehce olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme orgánem. Pečeme v troubě 40-45 minut.
3.
Než se zelenina upeče, uvaříme jáhly. Jáhly propereme ve studené vodě a poté spaříme vroucí vodou, aby ztratily případnou natrpklou chuť.
4.
Do hrnce nalijeme 3 hrnky vody, přidáme 1 hrnek jáhel, lžičku soli a vaříme po dobu 15-20 minut, dokud se voda nevstřebá (pokud zbude, vodu přecedíme).
5.
Jakmile je zelenina hotová, vysypeme jáhly na talíř, přidáme upečenou zeleninu a můžeme podávat.

Od: Petra, 26.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
4.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
809.55 kcal
Protein
24.40 g
Sacharidy
z toho cukr
135.44 g
7.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.11 g
1.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama