Jáhly s pečenou zeleninou
- Přidat foto
-
Reklama
Máme-li chuť na lehkou, ale zároveň teplou večeři nebo oběd, jáhly jsou ideální volbou. Pro své zahřívací vlastnosti jsou vhodnou potravinou nejen pro sychravý podzim, ale i chladnou zimu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Zapneme troubu na 175 °C a než se předehřeje, nakrájíme si zeleninu (papriku na kostky, cuketu na kolečka).
2.
Na plech vyložený pečícím papírem nakrájenou zeleninu rovnoměrně rozložíme, zakápneme ji lehce olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme orgánem. Pečeme v troubě 40-45 minut.
3.
Než se zelenina upeče, uvaříme jáhly. Jáhly propereme ve studené vodě a poté spaříme vroucí vodou, aby ztratily případnou natrpklou chuť.
4.
Do hrnce nalijeme 3 hrnky vody, přidáme 1 hrnek jáhel, lžičku soli a vaříme po dobu 15-20 minut, dokud se voda nevstřebá (pokud zbude, vodu přecedíme).
5.
Jakmile je zelenina hotová, vysypeme jáhly na talíř, přidáme upečenou zeleninu a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Petra |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
809.55 kcal |
Protein |
24.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
135.44 g
7.45 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.11 g
1.56 g
|
Reklama
Reklama