Králík pečený na zelenině
- Přidat foto
-
Reklama
Králík pečený s kořenovou zeleninou je vynikající způsob přípravy tohoto lahodného masíčka. Naše rodina se po něm může utlouct.
Reklama
Ingredience
Jako příloha
Postup přípravy
1.
Králíka pečlivě očistíme, naporcujeme a osolíme. Na dno pekáče nalijeme olej nebo rozprostřeme kousky sádla. Na to poklademe porce králíka. My někdy pečeme králíka spolu s kouskem bůčku, maso se nevysuší. Pokud chcete pokrm dietnější, pečte pouze králičí maso.
2.
Maso posypeme kmínem a přidáme i další koření. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme asi hodinu na 190 stupňů. Poté pekáč odkryjeme, přidáme na teplotě a dopékáme ještě alespoň půl hodiny dozlatova.
3.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 101 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
774.34 kcal |
Protein |
68.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
89.06 g
11.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.34 g
3.18 g
|
Reklama
Reklama