Kuřecí stehna ve sladkokyselé marinádě
Tradiční kuřecí pečínka s grilovacím kořením může časem omrzet. Vyzkoušejte obměnu a jemnou marinádu. Díky ní se bude maso hezky rozpadat.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kuřecí stehna omyjeme. Připravíme si uzavíratelnou mísu nebo hrnec.
2.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy nalijeme olej, med, worcester a nasypeme koření kromě soli. Dobře promícháme.
3.
Přidáme zakysanou smetanu, promícháme. Vložíme kuřecí stehna a uzavřeme. Několikrát otočíme a protřepeme.
4.
Necháme v lednici na alespoň 12 hodin, v průběhu marinování několikrát otočíme.
5.
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Vytáhneme kuřecí stehna, zbytek marinády nebudeme používat.
6.
Stehna dáme do pekáče, na trochu oleje, osolíme a podlijeme vodou. Pečeme asi 1,5 hodiny.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
784.99 kcal |
Protein |
33.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.00 g
14.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
63.34 g
16.43 g
|
Reklama
Reklama