Pečené řízky z krkovičky
- Přidat foto
-
Reklama
Možná si řeknete, že udělat řízek přeci umí každý. Ale sám jsem se několikrát u tvrdých a suchých řízků přesvědčil, že dobrý řízek vyžaduje taky trochu umění. Pomůže vám trouba.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Plátky krkovičky lehce rozklepeme. Důkladně posolíme z obou stran. Soli se není třeba bát. Poté opepříme.
2.
Připravíme si trojobal. Do rozšlehaných vajec také přidáme trochu soli.
3.
Plátky krkovičky obalíme. Po strouhance se vrátíme znovu k vejci a znovu ke strouhance. Vytvoříme dvojitý obal.
4.
Rozehřejeme na pánvi polovinu sádla a smažíme každou stranu asi 3 až 4 minuty. Řízky by měly zůstat hodně bledé.
5.
Mezitím rozehřejeme troubu na 140 stupňů. Vezmeme uzavíratelný pekáč. Do pekáče vlijeme rozehřáté sádlo z pánve, přidáme druhou polovinu sádla a předsmažené řízky.
6.
Pekáč uzavřeme a dáme péct do trouby na 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
410.11 kcal |
Protein |
35.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.54 g
0.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.40 g
7.15 g
|
Reklama
Reklama