Pečené řízky z krkovičky

Možná si řeknete, že udělat řízek přeci umí každý. Ale sám jsem se několikrát u tvrdých a suchých řízků přesvědčil, že dobrý řízek vyžaduje taky trochu umění. Pomůže vám trouba.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky krkovičky lehce rozklepeme. Důkladně posolíme z obou stran. Soli se není třeba bát. Poté opepříme.
2.
Připravíme si trojobal. Do rozšlehaných vajec také přidáme trochu soli.
3.
Plátky krkovičky obalíme. Po strouhance se vrátíme znovu k vejci a znovu ke strouhance. Vytvoříme dvojitý obal.
4.
Rozehřejeme na pánvi polovinu sádla a smažíme každou stranu asi 3 až 4 minuty. Řízky by měly zůstat hodně bledé.
5.
Mezitím rozehřejeme troubu na 140 stupňů. Vezmeme uzavíratelný pekáč. Do pekáče vlijeme rozehřáté sádlo z pánve, přidáme druhou polovinu sádla a předsmažené řízky.
6.
Pekáč uzavřeme a dáme péct do trouby na 45 minut.

Od: Ráďa 78, 30.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
410.11 kcal
Protein
35.91 g
Sacharidy
z toho cukr
10.54 g
0.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.40 g
7.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama